Zaterdag 25 maart 2017 is De Koppellinck in Geffen weer het toneel van het jaarlijkse solistenconcours van de muziekverenigingen Union, W.I.K. en ODIO. Vanaf 11.00 uur presenteren veel (jeugdige) muzikanten en majorettes van 6 tot 56 jaar zich aan een deskundige jury. Naast jeugdleden doen er ook een aantal ervaren muzikanten mee aan dit concours. Iedereen wordt beoordeeld op zijn of haar eigen niveau.

Alle deelnemers worden ingedeeld in verschillende divisies, zodat ook een beginner kans maakt op een prijs. Beginnend in de intro-afdeling, stromen deelnemers steeds door naar een volgende divisie als ze voldoende punten hebben behaald. Uiteindelijk kunnen ze in de Eregalerij belanden. Dit is een groep zeer ervaren muzikanten, die in het verleden een keer de wisselbeker gewonnen hebben.

Aan dit concours zit een wedstrijdelement verbonden, want aan het einde van de dag zal iemand met de beker van Beste Solist van het jaar 2017 naar huis gaan. Het wedstrijdelement is echter van ondergeschikt belang, want meedoen is belangrijker dan winnen. Vorig jaar ging de Geffense slagwerker Jan Wijgerse met de wisselbeker naar huis.

Een groot aantal leden van W.I.K., Odio en Union, zowel majorettes, slagwerkers als blazers, zullen hun uiterste best gaan doen om hun beste spel ten gehore brengen of de mooiste show te laten zien. Maanden voorbereiding gaan hieraan vooraf. Iedereen wil natuurlijk supergoed voor de dag komen. Tijdens dit solistenconcours worden de muzikanten en majorettes beoordeeld en krijgen een juryrapport met opbouwende kritiek mee naar huis. Naar aanleiding van dit juryrapport kan een lid zichzelf toetsen en zich elk jaar opnieuw verbeteren.

Om 16.00 uur zullen de prijzen worden uitgereikt door Kees van Geffen, Wethouder Werk & Inkomen, Onderwijs, Participatie en Sport van de gemeente Oss