Maestro Geffen 2018, een Megasucces

Natuurlijk hoopten we als muziekvereniging Willen Is Kunnen dat Maestro een succes zou worden. Een megasucces zou nog mooier zijn, maar dat het onze stoutste dromen zou overtreffen hadden we niet verwacht. Maestro Miranda Verstegen – van Erp werd de grote winnaar van de avond en mocht de prachtige trofee mee naar huis nemen.

Tijdens de voorbereidingen kwam het wel eens ter sprake: stel dat we uitverkocht raken… Maar heel lang durfde het team daar niet bij stil te staan. In de week voor 3 november zag het ernaar uit dat de Maestro’s voor een volle zaal zouden optreden en op vrijdag bleek dat er echt geen toeschouwer meer bij kon: de Koppellinck – op zaterdag omgebouwd tot een heus theater –  was uitverkocht.

Voor de Maestro’s – die de nacht ervoor van de zenuwen amper hadden geslapen – was het natuurlijk geweldig om voor een volle zaal te mogen ‘zwaaien’.  Ze hadden flink geoefend: in binnen- en buitenland, op het werk, op stage en zelfs tijdens de nachtdienst en het boodschappen doen. Bovendien zagen ze er allemaal flitsend uit in rokkostuum, little black dress, met prachtig opgestoken haar of frisse-meiden-look. Voor een glamourous event moet je immers flitsend voor de dag komen. De avond werd omlijst met de geweldige introfilms van Michel van Nistelrooij. Bovendien deed presentatrice Susan Wiegers niet onder voor Frits Sissing en wist de vakkundige jury met Antonie Brands, Rob van Reijmersdal en Robbert Vos van wanten. Alle ingrediënten voor een geweldig feestje waren dus aanwezig.

Ze hebben er een feestje van gemaakt, onze Maestro’s. En ze hebben ervan genoten. Met volle teugen. Samen met de muzikanten van W.I.K. kregen ze met gemak de zaal op z’n kop. Miranda Verstegen was daar volgens de jury het allerbeste in en werd de uiteindelijke winnaar. Linda Schuurmans had ook de nodige schwung en eindigde na een valse start alsnog op de 2e plek. Een euforische John van den Heuvel eindigde als 3e. Piet van Herpen blijft voortaan altijd in onze gedachten als soldaat van Oranje en Rik Hoeben vanwege zijn fantastische muzikale uitvoering van Indiana Jones en zijn werkelijk prachtige kostuum. Het publiek was dolenthousiast en riepen om een vervolg. Wie weet over een paar jaar… Wij genieten nog na en willen iedereen (Maestro’s, bezoekers, muzikanten en vrijwilligers) van harte bedanken!

Klik hier voor de foto’s.

BK Majorettes 2018

Op 3 en 4 november namen majorettes van W.I.K. deel aan de Brabantse kampioenschappen in Waalwijk. In diverse categorieën werd goed gepresteerd. De meiden gingen met een mooi puntenaantal weer huiswaarts:

Team C met 76,4 punten.
Carlijn van der Heijden met 78 punten.
Jolien Coppens met 80,4 punten.
Janine van Erp & Lianne van Lith met 82,2 punten.

Een aantal wisten zich zelfs te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen:

Janthe van den Elzen & Loes van Dinther met 73,6 punten (Brabants kampioen).
Marlin van den Elzen & Jaimy Lautenschlager met 77,4 punten (derde plaats).
Marit van Wanrooij & Hannah Koenen met 80 punten (derde plaats).

Super dames!

Janthe & Loes: Brabants Kampioen 2018

Wie wordt de Maestro van Geffen?

Hooggeëerd publiek! Op 3 november staat Geffen op z’n kop. Die avond strijden namelijk 5 bekende Geffenaren voor de titel Maestro van Geffen 2018.

Stel je voor… Je kunt geen noot lezen, hebt nog nooit een partituur – wa’s da…? – gezien, laat staan dat je weet wat een sforzando of een 4-kwartsmaat is. En toch heb je de ballen om met je nieuw opgedane, bondige kennis de fanfare van W.I.K. te dirigeren. Da’s eigenlijk ontzettend moedig! Vijf Geffenaren durven het aan om zich onder te dompelen in het dirigeervak en hun dirigeerkunsten aan heel Geffen en omstreken te laten zien. Vol trots kondigen wij hier onze Maestro’s aan:
• John van den Heuvel
• Piet van Herpen
• Rik Hoeben
• Miranda Verstegen
• Linda Schuurmans

Dit wil je niet missen! Schrijf zaterdagavond 3 november met dikke letters in je agenda. De kaartverkoop start vanaf 1 oktober, bij Wilma’s Kadoshop in Geffen of bestel ze online via onderstaande link. Entree is € 7,50.

KOOP HIER JE TICKETS ONLINE

Help jij W.I.K. in een nieuw jasje?

Ook in 2018 kan ieder Rabobank lid door middel van zijn/ haar stem Geffense vereniging steunen. Rabobank Oss Bernheze stelt voor de Rabobank Clubkas Campagne 2018 in totaal € 300.000,- beschikbaar. Je kunt in de periode van 11 t/m 24 september op vijf verschillende verenigingen stemmen. Natuurlijk hopen we dat één van jouw stemmen naar W.I.K. gaat!

Muziekvereniging W.I.K. heeft een specifiek doel voor deze campagne:
Al jarenlang lopen we in traditionele kledij door de Geffense straten. Herkenbaar, maar het is tijd voor vernieuwing! Nieuwe kleding past hierbij, maar hier hangt een flink prijskaartje aan. Help jij ons dit mogelijk te maken?

Het enige wat je hoeft te doen is één van je vijf stemmen (meer mag helaas niet) aan W.I.K. te geven. En daarnaast kun nog vier andere Geffense verenigingen steunen, mooi toch?!

Alvast super bedankt!!

Muziekvereniging W.I.K.