Cirque du WIK 21 & 22 mei 2022

Cirque du WIK verzet!

Na enig WIKken en wegen, hebben wij besloten Cirque du WIK te verzetten naar zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022. We keken er allemaal naar uit, maar we zullen nog even geduld moeten hebben.

Op 18 en 19 december zou muziekvereniging W.I.K. samen vele Geffense verenigingen Cirque du WIK organiseren in sporthal De Geer. De huidige coronamaatregelen (en de onzekerheid de komende periode) bieden onvoldoende ruimte om er een wervelende show van te maken, waar meer dan 100 deelnemers een bijdrage aan zouden leveren.

Cirque du WIK staat echter als een huis en we gaan er in mei 2022 een echt feest van maken!

Houd onze Socials in de gaten voor updates en de kaartverkoop!

Met muzikale groet,

Organisatie Cirque du WIK

Uitwisselingsconcert WIK- Asterius GAAT NIET DOOR!

VANWEGE DE HOGE CORONABESMETTINGEN HEBBEN WIJ BESLOTEN HET UITWISSELINGSCONCERT TE ANNULEREN.

Zoals je misschien al gehoord hebt zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor Cirque du WIK. Er wordt flink gerepeteerd om een spetterende show neer te zetten in december.

Een extra optreden past natuurlijk perfect in deze gedegen voorbereiding. Het fanfareorkest van W.I.K. zal op zondag 21 november 2021 een uitwisselingsconcert houden met de Koninklijke Harmonie Asterius uit Oisterwijk. Onze dirigent Jack Otten zal deze middag extra lang op de bühne staan, want hij dirigeert beide orkesten.

Tijdens dit concert zullen er al enkele nummers van Cirque du WIK voorbij komen. Uiteraard zal ook Asterius een aantal muzikale pareltjes uit haar repertoire ten gehore brengen.

Geen gekkigheid (groots uitpakken doen we in december wel), gewoon een gezellig en ongedwongen concertje in ons eigen MFC. Iedereen is van harte welkom!

Wat: Uitwisselingsconcert WIK- Asterius

Waar: MFC de Koppelinck

Datum: Zo 21 november 2021

Aanvang: 14.00u (13.30u zaal open)

Entree: Gratis

Let op: toegangscontrole CoronaCheck app!

Nog meer MUZIEK in Geffen!

Muziekvereniging W.I.K. is weer ontzettend enthousiast begonnen met het ‘samen’ muziek maken. Daarnaast zijn we ook heel blij dat Peter Spierings na de herfstvakantie weer muzieklessen mag gaan geven op basisschool de Wissel.

Alle kinderen van de groepen 6 en 7 zullen weer enthousiast meegenomen worden in de muzikale wereld die Peter wekelijks zal creëren met informatie, weetjes en natuurlijk de echte instrumenten die in onze muziekvereniging te zien, maar vooral te horen zijn.

Tot de voorjaarsvakantie zullen deze lessen wekelijks gegeven worden en daarna kunnen kinderen zich aanmelden voor een ‘muziekklasje’ om te ontdekken welk instrument het beste bij ze past.

In het schooljaar 2019-2020 heeft Peter Spierings dit ook gedaan en waren er veel kinderen enthousiast geworden om een instrument te gaan spelen.

Daarom hebben we een PRACHTIGE AANBIEDING:

  • 3 gratis proeflessen o.l.v. Peter Spierings

Dit mag individueel, maar lijkt het je leuker om met z’n tweetjes te beginnen, dan kan dat ook.

Deze aanbieding geldt niet alleen voor kinderen (vanaf 9 jaar), maar natuurlijk ook voor “laatbloeiers” die altijd al een trompet, bugel of saxofoon hebben willen bespelen, maar wat er nog steeds niet van gekomen is.

Dus grijp je kans en neem contact op met muziekvereniging W.I.K., Ilse Brands (06-45190591) of Lianne van Lith (06-20326145)

In memoriam: Anita Schuurmans

Op zondag 4 april 2021 ontvingen wij het droevige bericht dat Anita Schuurmans plotseling is overleden. Anita was al 15 jaar actief bij onze muziekvereniging. Haar dochter Naomy is lid van de slagwerkgroep en heeft jarenlang gedanst bij de majorettes. Anita leverde allerlei hand- en spandiensten, meestal achter de schermen. Zo verzorgde ze 5 jaar lang de inschrijvingen voor alle concoursen van de majorettes. Ze was vaste chauffeur wanneer de majorettes naar een concours ergens in het land moesten en assisteerde in de kleedkamer bij optredens. Ze hielp bij de selectie van de nieuwe pakken van de A-groep en verzorgde het onderhoud daarvan. Daarnaast was ze jarenlang verkeersbegeleider wanneer W.I.K. moest uitrukken voor een serenade. Zij zorgde dat voor ons de weg veilig was.

Anita was een vrijwilliger waar je op kon bouwen, recht voor z’n raap en goedlachs. We zullen haar missen. We wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Bestuur en leden

Muziekvereniging Willen Is Kunnen

Noot van de redactie: de foto is eigendom van de familie. Het is niet toegestaan deze foto zonder toestemming te gebruiken of te delen.

Theo W.I.K. Werkbij 2020!

Normaal wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van W.I.K. bekend gemaakt aan wie deze prestigieuze titel is toebedeeld, maar ook deze fysieke bijeenkomst was uit den boze. Daarom werd tijdens de digitale ledenvergadering op 27 januari 2021 het grote nieuws bekend gemaakt!

De ‘W.I.K. Werkbij wisseltrofee’ is bedoeld voor (bestuurs)leden die zich, naast het musiceren en besturen, uitzonderlijk inzetten voor onze muziekvereniging.

De W.I.K. Werkbij van 2020 is Theo van der Heijden! Zeer terecht bleek wel; er werd luid geapplaudisseerd vanachter elke pc. Hij is een man met een groot hart voor de club. Theo zat in vele commissies en heeft zich op allerlei vlakken voor de vereniging ingezet. Naast het bespelen van de trombone, beheert hij nu de muzikale bibliotheek. Als extra project is hij alle papieren muziek aan het digitaliseren. Ga er maar aan staan.

Theo je bent een topgozer, van harte proficiat!