Vandaag namen we afscheid van Piet de Kort. Piet is jaren lang betrokken geweest bij onze verening. Piet zat in het actiecomité en heeft mede de aanzet gegeven tot de oprichting van een muziekvereniging. In eerste instantie werd alleen een drumband opgericht. Vanaf 1961 werd dat een fanfare en drumband en daarmee was muziekvereniging Willen is Kunnen een feit.

In de beginjaren, tot 1970, heeft Piet zijn bijdrage geleverd in de bestuursfuncties secretaris en penningmeester. Daarna is hij, tot 1980, 10 jaar voorzitter van de vereniging geweest. Als blijk van waardering voor zijn inzet is Piet in 1984 benoemd tot erelid van WIK. Ook heeft hij voor zijn inzet een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.

Piet was als bestuurslid zeer gehecht aan tradities. Hij stond bekend om zijn duidelijke en ferme uitspraken. Piet stond altijd voor iedereen klaar met een luisterend oor, iedereen kon beroep doen op Piet.

Als erelid bleef hij nauw betrokken bij het wel en wee van onze vereniging. Op ons laatste jubileum, het 55 jarige bestaan, was Piet nog met 2 zonen aanwezig. Er werden vele mooie herinneringen opgehaald met onder andere Theo Prinssen.

Als muziekvereniging hebben wij Piet graag een laatste eer willen bewijzen door het spelen van een paar muziekstukken tijdens de uitvaart. En later op de begraafplaats door het spelen van “The last post”.

Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit verlies, Piet bedankt.