In 2009 werd het WOU orkest opgericht waarin de opleidingsorkesten van WIK, ODIO en Union samen speelden. Jaarlijks werd er opgetreden op Rondje Nuland, Speulen en Spullen in Vinkel en Effe noar Geffe. Ook werd het WOU orkest een aantal keren beoordeeld op de Maaslandontmoeting. Een moeilijke kluif voor de jury, een combinatie van harmonie en fanfare. Voor de deelnemers is dit gelukkig nooit een belemmering geweest, het speelplezier stond altijd voorop.

De gemeentelijke herindeling die er aan zit te komen is aanleiding geweest om het bestaan van het WOU orkest te evalueren. Na 5 succesvolle jaren gaat men het project WOU orkest feestelijk afsluiten. WIK, ODIO en Union zijn de gemeente Maasdonk dankbaar voor de geboden steun in de afgelopen 5 jaren. Ook Stichting Maasdonk Helpt en de Rabobank is men dankbaar voor hun geldelijke bijdragen. Mede dankzij hun steun kon er leuke bladmuziek aangekocht worden en is het project WOU orkest zeer succesvol geweest. Veel jonge leden hebben kunnen ervaren hoe leuk het is om in een groot orkest muziek te mogen maken.

Nu het project word afgesloten zullen deze leden in het opleidingsorkest van hun eigen vereniging muziek blijven maken. De drie muziekverenigingen verwachten binnen de nieuwe gemeente ook weer nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.
Om op een leuke manier afscheid te nemen van het WOU orkest word er een ontspanningsmiddag georganiseerd waarvoor alle (oud) leden van het WOU orkest zijn uitgenodigd. Zij worden verwend met een hapje en een drankje maar zullen eerst nog voor het laatst een WOU concert gaan verzorgen!

Wat: WOU concert
Waar: vakantiepark Dierenbos te Vinkel, ingang via de receptie, gratis toegang!
Wanneer: zondag 28 september 14.00 uur

Het WOU orkest zal met een grote groep van ruim 50 muzikanten optreden in een mini concert, met mooi weer spelen ze op het buitenpodium. Het zou fijn zijn als het WOU orkest voor een groot publiek kan spelen dus iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

Alle mensen die het WOU orkest mogelijk hebben gemaakt; namens WIK, ODIO en Union hartelijk bedankt !

WOU orkest